Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

οι πορείες για τις δύσεις


Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί από τον επαγγελματία φωτογράφο Λουκά Χαψή, ο οποίος την περιγράφει ως εξής:
 “Για έξι μήνες κατέγραφα με την φωτογραφική μου μηχανή τον ήλιο να δύει από ένα συγκεκριμένο σημείο στο βουνό πάνω από το άλσος του Σκοπευτηρίου στην Καισαριανή. Επέλεξα τις παρακάτω ημερομηνίες ώστε το σημείο που δύει ο ήλιος να απέχει 10 μοίρες
περίπου από την προηγούμενη τροχιά.
25 Δεκεμβρίου – Αζιμούθιο 240,5°
6 Φεβρουαρίου – Αζιμούθιο 250,7°
29 Φεβρουαρίου – Αζιμούθιο 261°
21 Μαρτίου – Αζιμούθιο 271,4°
11 Απριλίου – Αζιμούθιο 281,7°
5 Μαίου – Αζιμούθιο 291,8°
21 Ιουνίου – Αζιμούθιο 301°
Κάποια σύννεφα μπορεί να έκρυψαν εν μέρη την μία τροχιά του Φεβρουαρίου αλλά νομίζω πως είναι ένα στοιχείο που συμβάλει στην αυθεντικότητα της σύνθεσης. Χρησιμοποίησα την Canon 5D Mark II με τον 20mm f2,8. Settings : ISO 50 , f22 , 1/8000sec , Interval 4 min. 
Χρησιμοποίησα ένα τρίποδο manfrotto το 055 σε πλήρη ανάπτυξη με τα πόδια να πατάνε σε 3 σημάδια πάνω στο βράχο. Πρακτικά δηλαδή η μηχανή ήταν στο ίδιο σημείο. Επίτηδες δεν χρησιμοποίησα zoom αλλά φακό σταθερής εστιακής απόστασης. Στο καδράρισμα είχα κάποια σημεία αναφοράς μέσα στο ίδιο το κάδρο ώστε να μπορώ να έχω όσο μεγαλύτερη ταύτιση γίνεται. Στο τέλος κάθε τροχιάς πριν ξεστήσω την μηχανή έκανα και μία νορμάλ έκθεση με το τοπίο. Αυτές οι εκθέσεις με βοήθησαν. Να κάνω alligment στο photoshop τις 7 τροχιές μεταξύ τους. 
Όλα τα frames ενώθηκαν με το ελεύθερο λογισμικό STARTRAILS. Ξαναπήγα ένα απόγευμα για να φωτογραφίσω στο πρώτο πλάνο εμένα με την φωτογραφική μου μηχανή και την πόλη της Αθήνας στο βάθος. Έτσι μόλις ολοκλήρωσα άλλη μία δύσκολη και σπάνια λήψη που μας δείχνει πως η δύση του ήλιου μεταβάλλεται περιοδικά κατά τη διάρκεια του έτους. 
Feel free to share my photo but please respect my watermark and only repost with a credit to me. Thank you! Loukas Hapsis Photography.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου